Hello newbie, you look great today!

Olet aikeissa astua ilon ja onnellisuuden maailmaan. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Siiderinen omenachutney

Lempeä ja maukas omenachutney syntyy omenoista, siideristä ja ripauksesta kanelia.

Joulu on nautiskelun ja hyvän ruoan & juoman juhlaa. Pitkän illallisen päätteeksi nautittu juustolautanen saa juomaparikseen jouluisen Merry Joe -siiderin, ja juusto ystäväkseen lempeän omenachutneyn. Merry Joe -siideri on puolikuiva, samea omenasiideri, jonka omenainen maku sopii täydellisesti lehmänmaidosta valmistetun puolikovan Comte-juuston kanssa. Kokeile!

Lempeän maukas omenachutney

500 g happamia omenoita
1dl Merry Joe -omenasiideriä
1 rkl ruokosokeria
1/2tl kanelia
ripaus suolaa
1dl hillosokeria

Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää pannulle omenat, siideri, ruokosokeri ja ripaus kanelia. Anna keittyä keskilämmöllä n. 10 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Voit jättää seoksen porisemaan sekoittamatta, jottei omenat muussannu. Maista seosta, ja lisää ripaus suolaa oman makusi mukaan. 

Lisää mukaan hillosokeri, ja anna keittyä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Kun seos on valmis, lisää chutney lasipurkkiin, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin laittamista. Anna chutneyn tekeytyä yön yli, jotta maku ja koostumus pääsee loistamaan. Nauti seuraavana päivänä Comte-juuston päällä, Merry Joe -siiderin kanssa.

VINKKI! Omenachutney maistuu myös vahvan sinihomejuuston kanssa, ja villeimmät voivat kokeilla pienen määrän chutneyta kinkun kyljessä.